Welkom

Welkom op de website van de West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk.

De vereniging organiseert  o.a. rondleidingen en bezoeken, voor groepen en individuelen, in verschillende talen, geleid door gediplomeerde gidsen die inspelen op de steeds veranderende stad en omgeving

 In de kijker deze maand: 

-Bezoek aan linnenweverij Libeco

Heb je interesse om een authentieke linnenweverij in werking te zien?

Op dinsdag 14 november krijg je die unieke kans!

Gidsenkring Kortrijk organiseert om 14 uur een geleid bedrijfsbezoek in Libeco: een éénmalige opportuniteit voor individuele deelnemers en een mooie aanvulling op het verhaal van Texture.

Libeco in Meulebeke is de grootste linnenproducent van België. Het bedrijf heeft zijn wortels in Kortrijk (toen nog Libeert op het Stationsplein). Elke dag wordt hier 15 km linnen geweven, een 100% Belgisch product.

Tijdens dit exclusieve bezoek vertellen we je hoe het bedrijf zo groot is kunnen worden. We tonen je hoe men van vlasgaren tot kwaliteitslinnen komt. Onder leiding van onze gids wandel je tussen de weefbomen en -getouwen en zie je het personeel aan het werk. Heel verrassend en interessant. Afspraak bij Libeco: Tieltstraat 112, 8760 Meulebeke. Wel even vooraf inschrijven!Info en inschrijvingen: http://gidsenkringkortrijk.be/nl/libeco of bij Yola Van Lede 056/21 52 70, yolavanlede@hotmail.com. Deelname is gratis

 

-Vizit en Gidsenkring Kortrijk vieren 10 jaar samenwerking

Op 26 oktober werden Vizit, Gidsenkring Kortrijk en de uitbaters van voedings-en horecazaken uit Kortrijk feestelijk ontvangen in het stadhuis om hun 10-jarige samenwerking te vieren.

Vizit is een organisatie uit Gent die zich o.a. specialiseert in het samenstellen van culinaire wandelingen. Deze wandelingen worden in Kortrijk begeleid door gidsen van Gidsenkring Kortrijk. De wandelingen zijn een mooie mix van stadsverhalen en culinaire geneugtes.

Schermafbeelding 2017-10-28 om 07.50.16